Siri Janvin

Foto til portrett
Foto til portrett
Tegnet portrett
Tegnet portrett

Litt om meg selv

Når jeg i denne sammenhengen skal skrive noe om meg selv, må jeg først si at jeg er en person som aldri har klart å legge bort tegneblyanten. Jeg føler bare at jeg må bruke fantasien til å skape noe visuelt hele tiden.  

Det har ikke alltid vært like lett å forene dette med levebrød og inntekt, men jeg har prøvd,- og det viser igjen i valg av utdanninger. Jeg er utdannet dekoratør, teknisk tegner og lærer med fordypning i bl.a. Kunst og Håndverk. Nå i høst har jeg blitt pensjonist og student i studiet Design, Redesign og Saum av klede ved USN. Veldig gøy å lære å uttrykke seg gjennom nye materialer, teknikker og former.

De uttryksmåtene jeg har brukt mest opp gjennom årene er tegning og akvarell. Grunnen til det er nok at det er lett å kombinere med et travelt liv med familie og jobb. Utstyret "bodde" i en koffert så stor som en skoeske + papir. Det er med meg overalt og blir alltid tatt fram i ledige stunder. Jeg kjeder meg derfor aldri. 

Jeg liker å gå på tur, og dette viser igjen i motivene mine. Når jeg beveger meg rundt i naturen ser jeg like mye ned som opp. Det er såååå mange vakre former, farger og teksturer i naturen. Svaberg og fjeld, hav og vann,- jeg blir aldri lei av å oppdage og å se. Så får jeg  lyst til å dele det jeg ser. Jeg tar mange foto, men jeg opplever at jeg får et sterkere uttrykk når jeg tegner og maler, Det blir ikke bare det en ser, men også litt av det en føler. Jeg lager både abstrakte og naturalistiske bilder. Uttrykksformene varierer med hva jeg vil fortelle. Jeg kan også like å male mellommenneskelige tema. Brannen i Morialeiren var f.eks. en hendelse som gjorde sterkt inntrykk og tegningen som vises her ble til. 

Alelier Lyst er et godt arbeidssted,- lyts og luftig. Jeg  kan ha det jeg trenger tilgjengelig, uten å pakke ned og rydde for hver gang, Dette gir muligheter for å eksperimentere og utvikle seg også i nye media. 

Men jeg vil likevel fortsatt ha min lille koffert/skoeske med blyanter og akvarellutstyr som jeg tar med meg hvor enn jeg drar.

Del denne siden