Hilde M. Edland

 

Hei hei, Hilde her - billedkunstner/designer og forfatter av boken Strikkelyst.

Min bakgrunn kommer fra Det Frie Kunstakademi med kunsthistorie, aktstudier, fargelære, maling og tegning - hvor bl.a. Kirsten F. Edvardsen og Kjell Pahr Iversen var mentorer. Jeg har også vært så heldig å arve noen av min kjære fars kreative gener, veldig takknemlig... Ellers har jeg deltatt på en mengde malekurs samt modellering og lokale messer/arrangement. Utfører bestillingsoppdrag og hadde fast salgsutstilling i eget studio/butikk i en årrekke.

Jeg maler hovedsaklig med akryl på lerret, små/store format - abstrakt, med enkelte figurative innslag. I tillegg til mixed media/collage - hvor bl.a. pastablandinger, voks, sandstrukturer, steiner og print er i fokus. Fargevalgene varierer fra sterke, klare farger med masse energi til rolige, mystiske toner og spennende kontraster/effektinnslag. Elsker å utforske nye teknikker og muligheter, og har en forkjærlighet for trolsk lys, vakre formasjoner og naturens egne portrett og underfundigheter.

Prøver å fange øyeblikk på lerret... Samtidig som bildenes tematikk, titler og komposisjon direkte henvender seg til publikum - også ved å representere nåtiden, stimulere tankene og appellere til sjelen.

For tiden holder jeg på å sertifisere meg som teacher innen powertex/mixed media, stoneart og skulpturering - for i tillegg til direkte salg av egne verk, også kunne dele mine kunnskaper ved å holde egne kurs/workshops/foredrag. Utenom Atelier Lyst, jobber jeg også fra eget verksted hos Sandnes Kurs- og kunstsenter - og er styremedlem i KunstVandring Rogaland.